Prijava

Naslovnica Izdavaštvo Knjige Izazov Atlantika
Izazov Atlantika Ispis

Prva u nizu knjiga o jedrenju koje je proživio i napisao Mladen Šutej.

Izazov AtlantikaKnjiga o prvom solo (samačkom) jedrenju jednog Hrvata preko Atlantika. Od Las Palmasa do Barbadosa 2850 milja u pasatnim vjetrovima i navigaciju samo uz pomoć sekstanta, sata i tablica. Na Karibima se Šuteju pridružio Ozren Bakrač pa su zajedno obišli mnoge otoke Malih i Velikih Antila, bili na Haitiju, Djevičanskim otocima, jedrili na Bahamima i u zloglasnom Bermudskom trokutu. U povratku je posada, kojoj se pridružio i Tomislav Rešetar, bez pristajanja odjedrila rutu Miami – Žurkovo (Rijeka) dugačku 6320 nautičkih milja. Tijekom dvomjesečnog nonstop jedrenja pitka je voda bila kišnica hvatana jedrima, a hrana ulovljene ribe i američke zahrđale konzerve. Vezivanjem uz molo svojeg jedriličarskog kluba Galeb uspješno je završila jednogodišnja plovidba jedrilice HIR 3.

Knjiga "Izazov Atlantika" napisana je kao brodski dnevnik jedrilice HIR-3. Autor "prihvaća" izazov Atlantika, napušta siguran i dobro plaćen inženjerski posao te se otiskuje u neizvjesnost oceanskog prostranstva na maloj jedrilici. Dnevnik počinje s opisima izgradnje jedrilice i pripremama za put, a nastavlja se kao dnevnik plovidbe. Dnevnik je nastajao odmah tokom plovidbe pa je očuvana izvornost događaja koji su se baš tada zbivali.

Osim opisa putovanja knjiga obiluje nizom tehničkih detalja i savjeta o brodu i opremi, nastalih na iskustvu stečenom u plovidbi, koje će cijeniti svaki jedriličar.

220 stranica, 80 kolor-fotografija,
26 karata i crteža, tvrdi uvez
Cijena 130,00 kn
Cijena s popustom 80,00 kn ---> Kupi

 

Ažurirano: Nedjelja, 04 Ožujak 2012 00:30
 

Anketa

O jedrenju znam
 Powered by Joomla!. Copyright © 2011 Geonaval d.o.o. Sva prava pridržana. Izrada i održavanje MiRiNe d.o.o.. Valid XHTML and CSS.