Prijava

Naslovnica
Taktike na olujnom moru - Uvod Ispis

Ovaj je tečaj prvenstveno namijenjen skiperima. Skiperi s manje iskustva, ali i oni vrlo iskusni naći će u ovom tečaju tehnike isprobane u praksi u ekstremnim olujnim uvjetima.

Prije ili kasnije posada i brod na moru naći će se u neugodnim olujnim neprilikama. Nepromišljeno i glupo je u takve neprilike i nevrijeme ući svojevoljno. Jasno je da ih treba sustavno izbjegavati, praćenjem vremenskog razvoja, prikupljanjem podataka, iskustvom ... ali kad tad vas „poklopi“. Za to treba biti spreman.

Pitanje je samo koliko ste vi, posada i brod spremni suočiti se s nepogodom i na osnovu mnogo podataka – stvarno stanje oluje, kojom se brzinom približava, kako je opremljena jedrilica, koliko zna i može izdržati posada, koliko je udaljeno kopno, postoji li luka ili marina u koju se može uploviti u svako doba dana i noći, i ima li to uopće smisla, koliko će dugo nezgoda trajati, koja je rotacija vjetra, u kojem se dijelu ciklone bolje naći, koja je prava brzina jedrilice i kako je postići.....???? Očito ovo je jednadžba s toliko nepoznanica da je nitko ne može egzaktno riješiti, ali dijelove problematike možemo razjasniti...

Za nastavak molimo PRIJAVITE SE.

Ažurirano: Srijeda, 11 Travanj 2012 23:32
 


Powered by Joomla!. Copyright © 2011 Geonaval d.o.o. Sva prava pridržana. Izrada i održavanje MiRiNe d.o.o.. Valid XHTML and CSS.